Skip to main content
Transport GRATUIT la comenzi de peste 135 RON

Calitatea și transformarea unui parfum

Publicat în
octombrie 3, 2018

Spuneam în „Cum se alege un parfum original” că unul din elementele de siguranță la parfumuri este tocmai originea lui. Adică locul de unde îl cumpărăm. Și nu vom insista acum pe diferența dintre un parfum cu 10 lei cumpărat de la bazar și unul cu 100 de lei luat de la Mall. Există însă vreo deosebire dintre un parfum cumpărat online și unul din parfumerie!?

Magazinele online cu parfumuri sunt și ele tot așa ca oamenii. Adică unele mai bune, altele mai rele. În termeni profesionali însă, vorbim de magazin adevărate sau de păcăleli, de țepe adică, pe românește spus. Identificarea magazinelor online cu parfumuri contrafăcute este relativ simplă, o puteți face fără a fi nevoiți să cumpărați ceva de pe site-ul respectiv și astfel să vi-o luați, nu e cazul să plătiți pentru asta!

magazin parfumuri

Înainte de a vă da informații despre deosebirile de miros dintre un parfum testat pe două persoane diferite, vă rugăm să luați notă de originea acestora. Altfel spus, cum aveți șanse mari de a cumpăra un parfum de calitate.

Locul de unde se cumpără parfumul

Un magazin online adevărat se identifică după două elemente de bază sigure:

  • Parfumurile originale se cumpără întotdeauna de pe site-uri securizate. De ce? Tocmai pentru simplul fapt că niciun producător de parfumuri nu ar fi dispus să-și lase brandul la dispoziția hackerilor, a falsificatorilor de produse, a comercianților de produse ieftine. Ca să identificați unul este suficient să vă uitați la adresa unde se află acest magazin. Un magazin sigur și cu produse originale va avea începutul adresei cu https:// și nu cu http://.Tocmai acel „s” de la sfârșit înseamnă „sigur”. Sau, dacă nu puteți face această verificare, fiți atenți la bara unde se află numele adresei. Un magazin online cu parfumuri originale va avea pictograma cu un lăcățel sau eticheta „secure”, „securizat”… în funcție de browser, de limbă, etc…
  • Magazinele online de unde puteți cumpăra un parfum bun nu vor fi niciodată pe servere gratuite, pe bloguri de pe portaluri sau subdomenii de pe alte site-uri. Absolut așa este. Ca să menții un magazin online sigur și cu parfumuri originale trebuie să investești în acesta, în securitatea clienților, în promovare și prestigiu.
  • În general, dar fără a fi o regulă absolut valabilă, pe magazinele online de prestigiu nu te poți înscrie așa, oricum. Sau nu poți cu foarte mare ușurință. În cele mai multe cazuri, dacă nu cumva este blocat accesul publicului, se pot face conturi de cumpărător numai după aprobarea unui administrator.

Observație: Ați remarcat desigur că magazinul Jfenzi respectă aceste criterii de siguranță. Denumirea și siguranța oferită de magazinul nostfru online este similară cu a celor mai celebre branduri de parfum, ca de exemplu Paco Rabanne sau Armani

Pielea și pH-ul…

Ne punem adeseori întrebarea: bine, dar am cumpărat parfumul X, de ce la ea miroase altfel decât la mine!? Sau: De ce parfumul Y are alt miros față de cel pe care l-am simțit în magazin? Răspunsul este unul destul de simplu și ține de particularitățile fiziologice ale fiecăruia dintre noi, cât și de modul în care testăm parfumul…

parfum femei

Revenim și accentuăm că alegerea unui parfum care să ne definească este ceva care ține mai mult de inspirație. Că nu merge neapărat faza aceea că am simțit undeva cum mioase X și l-am cumpărat și eu dar parcă e altă marfă… Dacă suntem cu adevărat în căutarea unui parfum care să ne reprezinte (încercați și cu Jfenzi!) atunci ar trebui să știți că uneori pot trece ani până să-l găsim. Alteori e suficientă o vizită la prima parfumerie.

La magazinul de parfumuri, primul lucru care vi se spune, când vă exprimați nedumerirea că parcă e altceva decât ați simțit la colega de birou, este acela că „deh, totul depinde de pH-ul pielii vds.!” Este și nu este așa. Sau, pH-ul nu este totul.

Atunci când încercați un parfum va trebui să-l testați pe piele, nu pe haină, căci diferențele vor fi enorme. Felul în care de propagă registrele acestuia este total diferit în contact cu pielea sau materialul textil. Apoi, persistența și mirosul sunt în corelație cu alți factori, respectiv transpirația, ce alimente consumați, ce beți, cu ce vă spălați, în general toate elementele care pot concura la modificarea pH-ul pielii dvs.

Ori, în condițiile sugerate mai sus ca fiind foarte fluide, importanța suprafeței pe care se aplică un parfum este determinantă. Cum doi oameni nu sunt la fel, devine cert că nici interacțiunea cu un anumit parfum nu va fi la fel.

Te-ar putea interesa și…

Un parfum cu mosc ați mirosit în ultima perioadă? Dacă răspundeți cu da și spuneți că faceți parte dintre adepții parfumurilor naturale, ei bine atunci vă înșelați! Da, poate ați mirosit vreun parfum cu mosc, poate v-ați lăudat cu așa ceva pe la vreo petrecere, dar aproape sigur a fost sintetic. Parfum sintetic, chimic, cum doriți […]
Un parfum de trandafir este mai mult decât o încântare a simțurilor. Acest arbust cu origini străvechi are efecte terapeutice garantate. O idee despre parfumurile de trandafir aflați din textul nostru…
Ce parfum folosesc reginele? Parfumuri cu care-si dau vedetele… acestea au fost mereu obsesii ale celor interesați de viața mondenă