Skip to main content
Transport GRATUIT la comenzi de peste 135 RON

Aromaterapia între medicină, artă și JFenzi

Publicat în
august 15, 2019

Aromaterapia este totuși dificil de definit, să-i atribui un rol în mod unitar, la nivelul întregii umanități. Dar, în principal, are același obiect, respectiv se ocupă de sănătate, de tratarea bolilor. Deși este cunoscută din cele mai vechi timpuri, aromaterapia are statut special în funcție de țara (sau regiunea geografică) unde se practică. Dacă în China sau Tailanda un aromoterapeut are un statut mai bine definit, persoana respectivă beneficiază de anumite certitudini, de protecție legală și în cele din urmă de încrederea populației, în Europa aromoterapia este privită cu totul altfel.

Vezi: Lumânări parfumate de la JFenzi

Diferențele derivă în fapt din cultura specifică fiecărui popor, a fiecărui areal în parte. Europenii consideră că aromoterapia este o parte a fitoterapiei, adică ramura medicinei care tratează bolile cu plante. În România, la fel ca aproape peste tot în Europa, aromoterapia este considerată a fi medicină complementară, alternativă. Se merge mai departe chiar și se așează aromoterapia cam la nivelul unui placebo. În orice caz, tratamentele pe bază de aromoterapie nu se pot prescrie decât în asociere cu un tratament standard. Și în niciun caz ca tratament de bază sau singular pentru o afecțiune.

Prescrierile medicale prin metode aromoterapeutice pot fi în mod excepțional făcute pentru cazurile în care orice altă metodă a eșuat. În acest caz avem de-a face cu un placebo deosebit de intens.

Cu siguranță, pe plan mondial, aromoterapia oscilează între statutul de ramură medicală și artă sau metodă pusă în slujba esteticului și a relaxării. Așa cum am spus, europenii, mai aplecați spre partea exactă și acoperită cu dovezi științifice, ar încadra aromaterapia mai degrabă în rândul artelor, a esteticii, a principiilor și metodelor de relaxare. Poate ar fi mai potrivit termenul de scop curativ sau relaxant ori purifiant.

În ideea că sunteți preocupați de aromoterapie, și în special de cea realizată prin intermediul lumânărilor parfumate, Jfenzi vă pune la dispoziție câteva informații esențiale pentru înțelegerea acesteia.

Citește și: Sfatul medicului; Aromoterapia

Aromoterapia cu lumânări parfumate

Aromoterapia la care Jfenzi vă oferă tot concursul este cea prin intermediul lumânărilor parfumate. Acestea includ diferite uleiuri esențiale care vor difuza în aer odată cu arderea cerii. Apoi, ar trebui să știți că pentru a fi eficientă, pentru-și atinge scopul, lumânarea trebuie să fie din ceară de soia. De ce din soia și nu un derivat petrolier, parafina de exemplu? Simplu, pentru că parafina denaturează mirosul și interferează cu procesul de ardere al uleiului aromat.

lumanari parfumate
lumanari parfumate cu ceara de soia de la JFenzi

Vă recomandăm să nu achiziționați lumânări din parafină, aceasta fiind un produs derivat petrolier, emană benzen și toluen. O lumânare parfumată care are ceara din parafină este toxică. Folosirea ei în mod repetat duce la alergii și este cancerigenă.

Jfenzi vă pune la dispoziție doar lumânări cu ceară vegetală din soia (sau cocos) și/sau combinate cu ceară naturală produsă de albine. Utilizarea în mod frecvent a lumânărilor pe bază de parafină (sau care conțin arome produse în mod sintetic) ar putea fi echivalată cu inhalarea de gaze de la eșapamentul unui automobil.

Beneficii. Cui folosește…

Aromoterapia este așadar un accesoriu pentru a menține și dezvolta un echilibru mental și emoțional la nivel superior. Pentru a vă armoniza corpul în întregul lui. Cele mai uzuale aplicații sunt cele la îndemâna maseurilor. Sau pur și simplu pentru uz individual, holistic. În scop recreativ sau ca parte componentă a ritualurilor.

Medical vorbind, aromoterapia este utilă în două mari categorii de afecțiuni, cele fizice și psihice. Aromoterapeuții (și maseurii) vor avea succes în eliminarea sau ameliorarea unor afecțiuni doar dacă folosesc lumânări parfumate fără compuși toxici. Putem spune că succesul aromoterapiei este dependent și esențial de calitatea comonentelor folosite. Vă închipuiți probabil că dacă faceți o terapie cu extract de salvie obținut sintetic, nu veți obține absolut niciun rezultat. (Exemplul este absolut imaginar, dar vrea să vă transmită ideea de ocolire a substanțelor chimice.)

lumanari parfumate aromoterapie
lumanari parfumate pentru aromoterapie, folosiți de la JFenzi!

Afecțiunile fizice care cunosc ameliorare sau eliminare prin aromoterapie:

  • dureri de cap, musculare, reumatice, osoase;
  • indigestie, balonare, diaree, constipație;
  • cistite, artrite și afecțiuni ale pielii;
  • bronșite, răceli, astm, gripe și alergii.

În plan mental și emoțional, aromoterapia intervine cu real succes în eliminarea stresului. Frica și stările depresive, agitația, lipsa de concentrare, toate pot fi destul de bine controlate prin aromoterapie.

Recomandări

Aromoterapia poate fi excelent combinată cu alte metode de medicină alternativă sau clasică. Încercați aromoterapia în timp ce faceți masaj. Funcționează și cu mijloace și tratamente homeopate. Cea mai importantă recomandare este însă a asocierii aromoterapiei cu un stil de viață cât mai echilibrat. Respectiv cu dieta dvs. și cu programul orelor de somn, de muncă și de odihnă.

Este inutil să faceți aromoterapie pentru calm și relaxare, în timp ce întregul dvs comportament este axat pe distrugere, aveți tendința de răzbunare, vă gândiți la mijloace violente de rezolvare a problemelor. Schimbarea modului de gândire, a mentalității, poate că este cel mai de efect tratament care se poate asocia cu aromoterapia. Încercați, alături de lumânările parfumate de la Jfenzi!

Te-ar putea interesa și…

Cine-și câștigă existența mirosind a parfum și făcând parfumuri… are parte de-o invidie la nivel maxim! Sau poate admirație!? E greu de definit sentimentele pe care le încearcă un admirator de acest gen, poate că în cineva se va naște ambiția de a deveni parfumier… Ei, dar cum să devii parfumier? Aceasta este o calitate […]
Un parfum cu mosc ați mirosit în ultima perioadă? Dacă răspundeți cu da și spuneți că faceți parte dintre adepții parfumurilor naturale, ei bine atunci vă înșelați! Da, poate ați mirosit vreun parfum cu mosc, poate v-ați lăudat cu așa ceva pe la vreo petrecere, dar aproape sigur a fost sintetic. Parfum sintetic, chimic, cum doriți […]
Cine vă oferă un parfum Kyphi spunând că este original, că este preparat după o veche rețetă egipteană, veche de nu știu câte mii de ani… să nu credeți! Parfumul Kyphi este într-adevăr ceva vechi, din Egipt, dar atât. Ce se vinde astăzi sub acest nume este doar ceva comercial, nu are nicio legătură cu […]