Skip to main content
Transport GRATUIT la comenzi de peste 135 RON

Parfum pentru regine? Pentru vedete? Nu neapărat…

Publicat în
martie 12, 2019

Este „obligatoriu” să ai un parfum creat de tine sau măcar să fii în stare să recomanzi niște parfumuri. Așa cred vedetele în România. Dintre „celebritățile” de la noi sunt puține cazuri care să nu recomande un anume producător sau o gamă de parfumuri. Toți artiștii mai de soi, toate vedetele de televiziune, fiecare crede că știe, crede că este suportul potrivit pentru o reclamă. Sau, mai mult, crede că-și poate permite luxul de a face un parfum în nume propriu.

Industria aceasta a mirosurilor și esențelor este una dintre cele mai profitabile. Dacă vinzi.

Opinia noastră este însă că ai nevoie nu doar de o anumită stare de celebritate, ci realmente și de una de distincție. Căci, nu-i așa, cine ar cumpăra un parfum recomandat de un politician!?

Parfumul Gin Fizz

Este unul din acele lucruri nebunești ale anilor 50. Un parfum special dedicat prințesei Grace de Monaco și credem că ar trebui spuse câteva cuvinte despre istoria lui, cât și despre cine a fost cea căruia a fost creat. Prințesa Grace de Monaco, soția lui Rainier al III-lea, este una din acele întâmplări grandioase ale istoriei, un moment în care frumusețea s-a întâlnit cu un simbol al aristocrației.

parfum gin fizz
Parfum Gin Fizz, special creat pentru Prințesa Grace de Monaco

Grace Patricia Kelly a ieșit din lumea Hollywood-ului pentru a deveni Prințesa Grace. Era o actriță cunoscută, era frumoasă și provenea dintr-o familie bogată. Și era americană. Așadar, am putea să-i acordăm bănuiala că s-a măritat din dragoste.

Dacă despre Prințesa Grace, cea care va onora parfumul Gin Fizz, ne putem gândi că s-a măritat datorită fluturilor din stomac, nu același lucru l-am putea spune cu certitudine despre Rainier. Se prea poate că acesta a dorit să se însoare doar pentru a-și asigura un moștenitor la tronul monegasc, iar astfel să evite o criză de succesiune. Tratatul dintre Franța și Monaco prevedea ca acesta din urmă să revină Franței dacă nu avea moștenitor.

Oricum ar fi, a avut loc o nuntă strălucitoare și care a fost repede denumită nunta secolului. În cinstea Prințesei Grace, Henri Giboulet, unul din parfumierii Casei Lubin a creat în 1956 ceea ce avea să devină parfumul Gin Fizz. Un parfum care și acum dăinuie, se vinde destul de bine (și nici nu atât de scump) la atâta vreme de la creația lui. Parfumul Gin Fizz are numele unei băuturi de tip cocktail, foarte la modă în acele vremuri, el fiind o amintire caldă a timpurilor despre care se spune că au fost rebele și pline de emancipare.

Încheiem cu parfumul și memoria Prințesei Grace, informându-vă că fosta actriță nu s-a resemnat doar în a fi consoartă, ci s-a implicat cu adevărat în emanciparea femeii. Astfel, ei i se datorează introducerea dreptului la vot pentru femei în societatea monegască, abolirea pedepsei cu moartea și în general recunoașterea drepturilor și intereselor proprii femeilor.

Notele parfumului

Gin Fizz are note superioare de bergamota și așa numita lămâie de Sicilia, mandarina de Messina și fructe de ienupăr. Apoi, note de mijloc găsim iris, galbanum, portocalul, trandafir și iasomia turcească.

Notele de final al parfumului dedicat Prințesei de Monaco sunt constituite din nufăr, licheni de stejar și mosc alb.

Letizia a Spaniei și parfumul de ceai verde

Actuala regină a Spaniei, Letizia, este și ea un accident al tradiției capetelor încoronate, o ieșire în decor a ideii de căsătorie în interiorul castei. De fapt, ca să fim sinceri, observăm că lipsa originii nobiliare a mirilor începe să devină un fapt banal. Vezi și căsătoria dintre prințul Harry și Megan.

parfum de la bulgari

Letizia a fost ziaristă, a mai fost căsătorită și, iată a ajuns Regina Spaniei! Ce parfum îi place, cu ce se parfumează a fost una din dilemele amatorilor de mondenități. Și au descoperit: Letizia este mare amatoare a parfumurilor de la Bulgari, iar dintre acestea preferă pe cel de ceai verde, respectiv Eau Parfumée au Thé Vert creat și lansat în 1992 de renumita parfumieră Jean-Claude Ellena.

Pentru Letizia, pe numele ei de fată Letizia Ortiz Rocasolano, încă nu a creat nimeni vreun parfum. Poate n-a inspirat încă niciun parfumier, poate refuză, poate nu este genul sau poate încă nu i-a venit vremea.

Parfumul preferat de Regina Letizia este unul particular, ale cărui note principale sunt de ceai verde, ceea ce-l face să ofere un miros proaspăt și curat. În general, se poate spune fără a greși că parfumurile cu ceai verde sunt ceva mai orientale, dar în același timp elegante. Cunoscătorii crede despre acestea că sunt parfumuri destinate în primul rând caracterelor puternice, mereu în mișcare și cu o activitate intensă. Așa cum este de fapt Regina Spaniei, o femei implicată în activități sociale.

Mirosul de ceai verde este destinat, se spune, înegală măsură celor care au migrene, oferă un efect calmant. Sunt parfumuri cu note puternice, pline de efecte terapeutice și în același timp proaspete.

Notele parfumului „Eau Parfumee au Vert de Bulgari”

Note de vârf: coriandru, portocal, mandarin, cardamon și lămâie. Notele de mijloc sunt reprezentate de iasomie, crin și trandafir iar la bază avem ceaiul verde, lemnul de santal, chihlimbarul, lemnul de cedru și moscul.

Necesara autoevaluare

Ni s-a părut util să facem o mică incursiune în atingerea parfumului asupra ființelor umane, a capetelor încoronate, tocmai pentru a arăta că există senzațional în fiecare clipă care trece pe lângă noi. Că nu se știe niciodată ce parfum va avea timpul pe care-l trăim. Sau, poate, că nu se știe când vom cunoaște un parfumier al nostru, numai al nostru. Că nu toate celebritățile au parte de un creator de parfumuri.

Aceasta în condițiile în care, observăm, în România se căznesc câțiva să lanseze parfumuri sub brand propriu. Produse care sfârșesc în a ajunge la preț redus și a fi pe stoc. Mai bine cumpărați un parfum original, un parfum garantat de la JFenzi, un parfum mereu surprinzător.

Te-ar putea interesa și…

Cum se cumpără un parfum original Atunci când cumpărați parfumuri vreți să știți desigur că dați banii pe ceva original, că nu vă risipiți resursele pe falsuri. Ei bine, dacă vorbim într-un sens oarecum peiorativ, toate parfumurile sunt originale. Desigur că ați înțeles gluma. Însă, la fel de adevărat este și că termenul de original […]
Parfumurile pot fi și animalice și corporale și excitante și calmante. Istoria dovedește din plin câte varietăți pot exista
Parfumuri naturale sau parfumuri sintetice? Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări din industria parfumurilor, o afacere de aproximativ 42 de miliarde de dolari în fiecare an, conform Statista. A devenit aproape tic ca fiecare să întrebe dacă parfumul pe care vrea să-l cumpere este din esență naturală sau din arome de sinteză.