Skip to main content
Transport GRATUIT la comenzi de peste 135 RON

Politică de rambursări și returnări

Data ultimei actualizări: 28.05.2024

Politica de rambursări

 • valabilă pentru comenzile efectuate ONLINE
  pe site-ul www.parfumsurprinzator.ro si telefonic la S.C. DOCHI IONI DOC S.R.L.

1. Despre prezenta politică de retur, definitii si domeniu de aplicare

 • 1.1 Prevederile din prezenta „politică de retur” se aplică tuturor produselor achiziţionate de la S.C.Dochi Ioni Doc S.R.L. (denumită în continuare Parfum Surprinzător) prin intermediul magazinului ONLINE, accesibil la adresa www.parfumsurprinzator.ro, sau prin comanda telefonica, de către clienții nostri consumatori sau profesionisti, asa cum sunt ei definiti de OUG 34/2014, articolul 2, alineatul 1 si 2:
  • consumator – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, aşa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • profesionist – orice persoană fizică sau juridică, publică sau privată, care acţionează în cadrul activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale în legătură cu contractele care intră sub incidenţa prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi orice persoană care acţionează în acelaşi scop, în numele sau pe seama acesteia;

  1.2 Prezenta politică de retur, împreună cu Termenii și Condițiile de vânzare din care face parte, reprezintă clauzele contractului încheiat între dumneavoastră și S.C.Dochi Ioni Doc S.R.L., clauze pe care le acceptaţi în momentul în care achiziţionați produse prin intermediul magazinului online www.parfumsurprinzator.ro, sau telefonic. Unde este cazul, termenii din prezenta politică de retur au sensul definit în cuprinsul Termenilor și Condițiilor. În cazul unui conflict între Termeni și Condiții şi prezenta politică de retur, prevederile din Termeni și Condiții se vor aplica cu prioritate.

2. Dreptul de a vă retrage din contract

 • 2.1 În cazul în care efectuați o comandă prin magazinul online www.parfumsurprinzator.ro, sau telefonic, puteți anula comanda în orice moment înainte de încheierea contractului conform Termenilor şi Conditiilor.
 • 2.2 În cazul în care doriți să anulați o comandă sau să vă retrageți din contract înainte ca produsele să vă fie efectiv livrate, vă rugăm să contactați Parfum Surprinzător la unul din numerele de telefon 0723798469 (apel telefonic cu tarif normal) sau la adresa de email: dochidok@yahoo.com
 • 2.3 După primirea / livrarea produselor, aveți dreptul de a vă retrage din contractul încheiat ca urmare a înregistrării si livrarii comenzii dvs. în termen de 14 calendaristice de la data la care produsele au fost livrate, fără a preciza motivele.
  Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din contract, în interiorul termenului legal de 14 de zile, utilizând una dintre următoarele variante:
  – completând (optional) modelul de formular de retur primit odată cu factura de achiziție a produselor. Daca ati pierdut formularul, acestea se poate descarca de pe site-ul www.parfumsurprinzator.ro. Dupa completare, formularul trebuie trimis catre Dochi Ioni Doc S.R.L. prin email, posta, etc. sau
  – formuland o declarație neechivocă, cum ar fi, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, sau e-mail;
  Consecinţele retragerii: dacă vă răzgândiți cu privire la produsele achiziționate sau, din orice alt motiv, decideți că nu doriți să le păstrați, ne puteţi informa cu privire la decizia de a vă retrage din contract urmând să ne returnați produsele pe cheltuiala dumneavoastra.
  Noi va vom rambursa, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, toate sumele platite de dvs. pe produsele returnate, inclusiv cheltuielile de transport initiale (integral sau partial, procentual in functie de valoarea produselor returnate raportat la valoarea totala a comenzii). Vom efectua această rambursare de bani de preferinta printr-un transfer bancar in contul dvs. cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări .
  În cazul în care contractul s-a încheiat cu privire la mai multe produse puteți returna doar un produs, doar o parte dintre aceste produse sau toate produsele.
 • 2.4 Nici o prevedere din prezenta politică de retur sau Termeni și Condiții nu aduce atingere drepturilor de care beneficiați, în temeiul legii, în calitate de consumator. Astfel, veți putea, în orice moment, in termenul legal de 14 zile calendaristice, să ne returnați produsele pentru o rambursare completă a contravalorii lor sau să solicitați înlocuirea acestora, în cazul în care, de exemplu, am livrat alte produse decât cele comandate şi nu putem remedia greşeala spre satisfacţia dumneavoastră rezonabilă. Toate detaliile legate de rambursarea banilor sunt cuprinse la Punctul 7.

3. Returnarea produselor

 • 3.1 Dacă doriți să vă retrageți din contract după ce produsele v-au fost livrate, trebuie să ne returnați produsele conform celor de mai jos. În acest sens, vă rugăm să aveți la îndemână si sa completati formularul de retur trimise de noi împreună cu comanda dvs. Alternativ, formularul de retur poate fi descarcat de pe site-ul nostru Parfum Surprinzător.

  Vă rugăm să completați formularul de retur conform indicațiilor şi să specificați în mod clar ce produse doriți să returnați.

  Cand se accepta returul produselor ?
  3.1.1 Este necesar să returnați produsele cu toate părţile componente şi toate articolele sau accesoriile aferente, în stare vandabilă;
  3.1.2 Produsele trebuie sa fie in ambalajul original;
  3.1.3 Produsele nu trebuie sa prezinte urme de utilizare;
  3.1.4 Produsele nu au facut obiectul unei comezi speciale;
  3.1.5 Produsele nu prezinta defectiuni, urme de lovire sau deteriorare;
  3.1.6 Produsele nu depasesc termenul de 14 de zile de la data achizitiei;
  3.1.7 Produsele sunt la unitatea de ambalare (pachet, rola, cutie, sac, etc).
 • Cand nu se accepta returul produselor ?
  3.1.8 In cazul in care produsele prezinta semne vizibile de utilizare;
  3.1.9 Etichetele si / sau ambalajul este deteriorat sau lipseste;
  3.1.10 Produsele au beneficiat de reduceri sau discount-uri;
  3.1.11 Produsele au facut obiectul unei comenzi speciale.
 • 3.2 Pentru a stabili detaliile legate de returnarea Produselor nedorite, vă rugăm să contactați Parfum Surprinzător la următoarea adresă: dochidok@yahoo.com . Alternativ, puteți discuta cu un consilier Parfum Surprinzător la unul din numerele de telefon 0723798469 (apel telefonic cu tarif normal). Noi vom aranja ca Produsele pe care doriți să le returnați să fie colectate de un reprezentant al societății de curierat indicată de Parfum Surprinzător, în afară de cazul în care solicitaţi altfel.
 • 3.3 Este necesar să returnați produsele cu toate părţile componente şi toate articolele sau accesoriile aferente, în stare vandabilă şi cu ambalajul lor original. Pentru produsele returnate conform prezentei politici de retur trebuie să suportați, conform legii, costurile directe legate de returnarea acestora (costurile de transport).

4. Grija rezonabilă faţă de produse

 • 4.1 Sunteți de acord să acţionați cu o grijă rezonabilă faţă de produse, din momentul în care vă sunt livrate și până în momentul în care le returnați.
 • 4.2 Vă rugăm să aveți în vedere că, în calitate de consumator, sunteți responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Această prevedere se aplică în mod corespunzător și cumpărătorilor care nu au calitatea de consumatori.

5. Condiţii de ridicare a coletelor pentru retur

 • 5.1 Colectarea produselor pentru retur va avea loc la adresa de livrare comunicată de dumneavoastră şi se va supune următoarelor condiţii:
  5.1.1 sunteți de acord să predați reprezentantului companiei de curierat trimis de Parfum Surprinzător toate Produsele pe care doriți să le returnați, incluzând toate părţile componente şi toate articolele sau accesoriile aferente ale acestor Produse (inclusiv ambalajul original) care sunt incluse în preţul Produselor returnate; Produsele trebuie ambalate în așa fel încât să fie protejate în cursul transportului, adica sa poata fi transportate, fara a se distruge partial sau integral, sau a se diminua in orice fel valoarea avestora.
  5.1.2 sunteți de acord să atașați la colet formularul de retur completat și semnat pentru ca Parfum Surprinzător să poată procesa cât mai eficient returul dvs. Acest formular este transmis de Parfum Surprinzător odată cu livrarea Produselor comandate și se găsește în coletul dumneavoastră sau, alternativ, poate fi descărcat de pe www.parfumsurprinzator.ro;
  5.1.3 produsele vor fi păstrate sub răspunderea dumneavoastră până când vor fi colectate de agenţii de la societatea agreata de curierat;
  5.1.4 în cazul în care nu sunteți disponibil personal pentru îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în prezentul articol, aveți posibilitatea să numiți un reprezentant pentru a le executa în locul dumneavoastră. Reprezentantul trebuie să fie major și să aibă capacitatea juridică necesară pentru a superviza ridicarea coletelor în numele dumneavoastră. De asemenea, sunteți de acord că vom fi îndreptăţiţi să ne bazăm pe instrucţiunile reprezentantului ca şi cum ar fi propriile dumneavoastră instrucțiuni;
 • 5.2 Dispozițiile prezentului articol nu aduc atingere drepturilor de care beneficiați în temeiul legii, inclusiv posibilitatea de a alege o altă societate de curierat pentru transportul Produselor care fac obiectul returului către Parfum Surprinzător. Într-o asemenea situație, păstrați răspunderea pentru Produse până la momentul transmiterii posesiei fizice a acestora către Parfum Surprinzător. De asemenea, în cazul în care optaţi pentru altă companie de curierat decât cea indicată de Parfum Surprinzător, este necesar să vă asiguraţi că produsele de returnat vor ajunge la Parfum Surprinzător în termen de 14 zile calendaristice de la data la care Parfum Surprinzător a fost informată cu privire la decizia de a vă retrage din Contract. Suma de bani vă va fi virată în cont numai după primirea înapoi, si verificarea produselor la sediul Parfum Surprinzător din Timisoara, a produselor de returnat.

6. Costul de transport

 • 6.1 În cazul în care alegeţi să returnaţi produsele prin compania de curierat rapid indicată de Parfum Surprinzător, costul de transport pentru returnarea Produselor către Parfum Surprinzător va fi calculat în funcție de greutatea Produselor, urmând a se aplica aceeași metodă de calcul și tarife ca cele avute în vedere la livrarea acestora. Costurile de transport aferente returului se vor scădea din valoare sumei de returnat.
 • 6.2 În cazul în care alegeţi să returnaţi produsele prin altă companie de curierat rapid decât cea indicată de Parfum Surprinzător, vă rugăm să aveţi în vedere că veţi plăti preţul indicat de compania respectivă pentru transport. În acest caz, costurile de transport aferente returului vor fi plătite direct de către dumneavoastră, iar Parfum Surprinzător vă va returna întreaga sumă plătită pentru respectivul produs.
 • 6.3 În cazul în care returnați Produsele deoarece au defecte sau există orice alte erori de vânzare / livrare, costurile de transport vor fi suportate integral de către Parfum Surprinzător.

7. Rambursarea banilor

 • 7.1 Parfum Surprinzător va rambursa contravaloarea produselor returnate plus costurile adiţionale aferente achiziţiei în termen maxim de 14 zile calendaristice de la data la care a fost informată cu privire la decizia de a vă retrage din Contract. Rambursarea se va face în lei, de preferinta, prin transfer bancar într-un cont în lei indicat de dumneavoastră în formularul de retur sau pe un alt suport durabil, de exemplu prin email.

 • 7.2 În mod excepțional, dacă nu dispuneți de un cont bancar în care Parfum Surprinzător să vă poată returna banii conform articolului 7.1 de mai sus, banii vă vor fi rambursați fie sub forma de voucher, fie printr-o altă modalitate de plată (de ex. mandat poştal). Într-o asemenea situație vă rugăm să contactați Parfum Surprinzător pentru a agrea detaliile concrete privind rambursarea.

 • 7.3 În toate cazurile nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a rambursării.

8. Drepturile de care beneficiați în calitate de consumator

 • 8.1 Prezenta Politică de retur nu aduce atingere niciunui alt drept legal garantat imperativ. Pentru mai multe informaţii cu privire la drepturile de care beneficiați în calitate de consumator puteți contacta Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
 • 8.1 Prezenta Politica de retur este în conformitate cu dreptul dvs. de a va retrage dintr-un contract la distanţă conform OUG 34/2014.Parfum Surprinzător Parfum Surprinzător.