Skip to main content
Transport GRATUIT la comenzi de peste 135 RON

Vis de emigrant: baschet. Împlinire: parfumuri Byredo!

Publicat în
septembrie 18, 2019

Parfumul de iasomie este preferatul lui Ben Gorham. Acesta a fost jucător de baschet. Acum deține una dintre cele mai luxoase mărci de parfum din lume. Brandul și numele Byredo s-a lansat în Suedia în 2006, dar până atunci nu a existat nici măcar în visele lui Ben Gorham.

Byredo Parfums a apărut din nevoia lui Ben de a avea bani. Chiar dacă a jucat baschet profesionsit în SUA, el s-a născut la Stockholm. Este deci suedez prin naștere (1978). Un suedez căruia îi lipsește părul blond. Ben s-a născut din părinți imigranți, cu mama din India iar tata jumătate canadian și jumătate scoțian.

După ce între 2000 și 2006 a jucat baschet în America s-a întors în Europa. Nu a putut însă să obțină un permis de muncă în spațiul european. După un timp și-a spus: „stop! Pînă aici, până la urmă eu din bani trăiesc, trebuie să fac altceva.” Și s-a apucat de parfumuri, idee nouă apărută absolut întâmplător, după o întâlnire norocoasă cu Pierre Wulf, un parfumier scandinav.

Așa cum se întâmplă în marile povești din viața noastră, elevul și-a depășit profesorul. Dacă la început Ben Gorham a fost fermecat de munca de creație a parfumurilor, de iasomie în special, acum a început să-și eclipseze maestrul.

Aceasta este (pe scurt) povestea unuia dintre cele mai interesante branduri de parfum din lume. Creat de un parfumier excentric.

parfum de iasomie Ardagio
Parfum de iasomie de la JFenzi

Parfum de iasomie. De unde cumperi sau cum ți-l faci

Iasomia este floarea care-și transferă însușirile unora dintre cele mai bune parfumuri. În funcție de compoziție și fabricație, marcă sau celebritate, prețul unui parfum de iasomie poate să fie scump, acceptabil sau ieftin. Desigur, noi vă recomandăm să cumpărați parfumurile noastre. Nu sunt ieftine dar nici scumpe, considerăm că au un preț corect.

YES Women, apă de parfum pentru femei

La drept vorbind, iasomia ca plantă este un arbust. Însă ați înțeles desigur că ne referim la florile în sine. Flori de iasomie asupra cărora parfumierii din întreaga lume s-au aplecat cel puțin câteva momente din viața lor pentru a crea un parfum. Fiecare și măcar o dată. Astfel s-au născut toate minunățiile posibile.

De exemplu, Byredo Casablanca Lily Extrait de Parfum, un parfum bun care însă costă de la 2.300 de lei în sus. În schimb, ceva ce probabil vă va mulțumi în mare măsură, veți putea cumpăra și din magazinul nostru. Să zicem Ardagio Decor, apă de parfum pentru femei. Cu siguranță că o să vă placă…

Parfumurile home-made

Există însă momente în viață când vă doriți să experimentați. Desigur că în materie de parfumerie acestea pot fi surse de bucurie sau doar risipire de energie și resurse financiare. Vă recomandăm însă să nu încercați rețete „originale” de făcut parfumuri culese de pe tot soiul de site-uri. Mare parte dintre acestea au la bază idei năstrușnice de amatori sau dovedesc o lipsă evidentă de noțiuni de cultură generală.

Una din recomandările noastre este aceea ca atunci când găsiți vreo rețetă care conține vodcă… să înlocuiți cu alcool! Pentru că, iată, în unele rețete „de casă” pentru parfumuri de iasomie se indică alcool. Esența a fost (inițial) alta, respectiv aceea de alcool, dar când ar veni timpul să miroși un parfum, parcă votca nu este cel mai indicat ingredient.

La modul simplu ai nevoie de 100 grame de petale de flori de iasomie. Peste ele pui 150 ml de apă clocotită și lași amestecul cam 15 minute. Apoi se strecoară și cînd se răcește se adaugă 2-3 lingurițe de alcool. Alte ingrediente pe care poți adăuga (după ce se răcește) sunt apa de flori de portocal, esența de vanilie. După gust, adică după plăcerea mirosului.

Acest miros se lasă la întuneric și răcoare timp de 24 de ore.

Nu știm dacă este rețeta preferată a lui Ben Gorham, dar cu siguranță o cunoaște.

Te-ar putea interesa și…

Căutând printre parfumuri și magazine online, încercând să alegeți ceva care să vă definească, veți fi supuși unui asalt comercial foarte intens căruia, dacă nu-i înțelegeți sensul îi veți cădea pradă extrem de ușor. Adică, să fiți convinși că pentru alegerea acelui parfum care să fie numai al dvs. va trebui să vă antrenați la […]
Ați auzit de parfumurile Sarah Horowitz? Aici, în România, poate este mai puțin cunoscut acest nume. Sarah este un parfumier care lucrează în general pe comenzi personalizate. Face parfumuri unice, după rețetele ei. Cel mai mic tarif este de 1000 de dolari, de la această sumă pleacă cea mai modestă comandă pe care i-o puteți […]
Puțini bărbați înțeleg legătura dintre parfumuri, sex, decolteuri generoase și încălțămintea cu platformă. Celebrii pantofi cu talpă groasă au fost dezvoltați în epoca de glorie a Republicii Venețiene. Adică atunci când aveai în față o femeie din Veneția plăcerilor, ochii trebuiau să fie cât mai apropiați de sâni, iar nasul să-i miroase fără opreliști.