Ce-și doresc femeile. De ce unele miros mai bine decât altele?

Răspunsul la întrebarea „ce-și doresc femeile?” nu a reușit să-l dea încă nimeni. Evident, au fost tentative, una dintre cele mai apreciate fiind filmul cu Mel Gibson dar, după cum era de așteptat, chiar și acest „macho” a dat-o-n bară până la urmă. Bun, dar ce parfum vor ele, asta se știe? Opinia noastră, a bărbaților, este că nici aici nu există răspunsul universal. Câte femei, atâtea parfumuri!

Parfumuri pentru femei sexy; de la JFenzi

            Rămânând în sfera aceasta a întrebărilor cu răspunsuri imposibil de găsit, să-ncercăm să vedem cum vrem noi, bărbații, să miroase o femeie? Ce parfum ar trebui să folosească pentru a „pune mâna” pe noi? Credeți că am putut să aflăm un răspuns sută la sută sigur!? Ei, aș! Depinde ce ziar citești! Deci…

Bărbații caută pe cele cu parfum de femeie fertilă

            Este o chestiune inconștientă, nu că am vrea noi, bărbații, să ne lăsăm moștenitori peste tot, dar așa funcționează programarea noastră genetică. La această concluzie s-a ajuns în mod științific. Studiul care ne oferă răspunsul despre ce miros caută bărbații la femei a fost efectual la Universitatea din Berna, în Elveția.

            Și o să vedeți de ce este interesant acest studiu!

            Adică, la acest studiu au participat 28 de bărbați și 57 de femei. Cercetarea a fost coordonată de Daria Knoch de la Departamentul de Psihologie Socială al Universității, după cum rezultă și din informațiile pe care le găsiți pe site-ul instituției. Femeile care au participat nu și-au dat cu niciun parfum deși poate asta au așteptat când s-au înscris ca voluntare. Singurul criteriu important a fost că trebuia să fie sănătoase.

studiu despre parfum la femei
Daria Knoch a realizat un studiu despre parfumul la femei

            Seara, puneau sub braț o perniță de bumbac. Dimineața, bărbații participanți la studiu miroseau aceste pernițe și completau chestionare. Mă rog, ce simte, care-i place, care nu… Iar Doamna Daria Knoch, care știa și alte date despre participanți, aduna datele și le interpreta. Ea cunoștea și alte amănunte, de exemplu în ce stadiu de ovulație se afla femeia.

            Pe toată durata studiului, femeile trebuiau să nu folosească parfumuri sau deodorante, să doarmă singure, să nu ia pilule contracepționale, să-și spele lenjeria cu săpunuri naturale…

            După adunarea tuturor datelor , Daria Konch și echipa ei a ajuns la concluzia că o femeie miroase mai bine atunci când este fertilă. Respectiv atunci când este cel mai bine pregătită de procreere. „De vină” ar fi nivelul hormonilor indicatori ai capacității de reproducție. E vorba de doi hormoni: estrogenul și progesteronul. În funcție de raportul lor o femeie este mai atractivă sau dimpotrivă.

            Cu cât nivelul de estrogen este mai mare în dauna celuilalt, cu atât femeia este mai atractivă pentru bărbatul ei. Ea este cea mai atrăgătoare în cele trei zile fatidice ale ovulației. Și invers.

            Mai mult, o altă concluzie ar fi aceea că secretul atractivității feminine nu stă în „nasul” bărbatului, ci este o chestiune genetică. Bărbații sunt programați după aceste simțuri. Remarcabil cum, după atâtea milenii de evoluție a speciei umane, bărbații n-au învățat nimic de la natură! Fac totul din instinct.

Parfumul care face diferența

            Ei bine, acum că știm cum miroase o femeie, logic ar fi să ne punem și întrebarea: de ce unele femei miros mai bine decât altele? De ce au un parfum mai bun? Care este explicația? Opinia unanimă a bărbaților (ei au ajuns la o înțelegere în acest sens) este aceea că totul nu este decât o chestiune de interpretare. Este chestiune de simplificare a vieții, principiu după care se ghidează fiecare bărbat. (Ați observat desigur ce repede se îmbracă un bărbat în comparație cu o femeie…)

            Revenim. De ce o femeie miroase mai bine decât alta și în concluzie cum ar putea un bărbat să știe care femeie miroase cel mai bine, ar fi trebuit să fie un alt obiectiv al studiului celor de la Universitatea din Berna. Însă, când Janek Lobmaier, psiholog social la aceeași universitate, a dorit să insiste pe acest subiect, respectivului i s-a spus să-și vadă de treabă.

            Excluderea lui Lobmaier din colectivul de cercetare de către Daria Knoch, doar pentru că a avut curiozitatea să știe de ce unele femei miros mai frumos, iar pe cale de consecință logică de ce unele ar fi mai bune decât altele, ne lasă nouă un gust amar. Considerăm că Daria Knoch s-a opus în mod vădit progresului și cercetării. (Sic!)

            Janek Lobmaier, s-a dus la o altă publicație unde a dezvăluit propria lui versiune despre ce fel de parfumuri au femeile. Așadar, dacă vom citi în DiscoverMagazine vom realiza că avem de-a face cu o versiune ușor diferită despre acest subiect.

Coș cumpărături

No products in the cart.

X